Mesajı Okuyun
Old 10-07-2010, 11:31   #2
Av. İlknur Sezgin Temel

 
Varsayılan

Merhaba sayın konuk,

Boşanma davasını kusursuz ya da daha az kusurlu eş açabilir. Anlaşmalı boşanma davasına dönüştürme ihtimaliniz yoksa öncelikle karşı tarafın kusurunu ispatlayıp ispatlayamayacağınızı düşünerek hareket edin. Zira yargılama sonucunda daha ağır kusurlu bulunursanız boşanma davanız reddolunacaktır.

Ayrı bir eve taşınmakta haklı sebebiniz varsa tabii ki taşınabilirsiniz. Boşanma davası açmakla eşler ayrı yaşama hakkına sahip olur. Taşınarak boşanma davası açarsanız "evi terk" sebebine karşı taraf dayanamayacaktır. Ancak dediğim gibi kusursuzluğunuza en azından eşit kusurlu olduğunuza hakim kanaat getirmeli.

İştirak nafakası, müşterek çocuk için boşanma kararının kesinleşmesinden sonra verilen nafakanın adıdır. Boşanma davası sürerken bu nafaka ve size takdir edilmesi muhtemel nafaka tedbir nafakasıdır.

Eğer boşanma esnasında başka eve taşınırsanız evinizin kira olduğunu, sözleşmeyi, ödediğiniz kira miktarını davanızın görüldüğü dosyaya bildirirsiniz. Bu nafaka üzerinde etkili olacaktır ancak direkt bir etki beklememelisiniz. Yani 500.- TL. kiraya veriyorum, nafakam 500.- TL. ve üstündeki bir rakam olur türünde bir beklentiniz olmasın. Karşı tarafın geliri, sizin varsa geliriniz de dikkate alınarak uygun bir nafaka takdir edilecektir.

Bu arada, şu anda oturduğunuz evden çıkmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Bazı şartlar varsa eşinizi de müşterek konuttan uzaklaştırarak aynı evinizde çocuk/çocuklarınızla birlikte kalmaya devam edebilirsiniz.