Mesajı Okuyun
Old 09-07-2010, 16:18   #1
emldnz

 
Varsayılan Trafİk Kaza Tespİt TutanaĞina İtİraz

Değerli meslektaşlarım müvekkilimin karışmış olarak gösterildiği bir trafik kazası tespit tutanağına itiraz etmek , iptal ettirmek veyahut kusurlu olmadığımızı tespit ettirmek istemekteyiz.

Yaptığım araştırmalarda başvurulan bu yollardan pek yararlı sonuç çıktığına şahit olamadım. Ama bu konuda bilgisi olan meslektaşım varsa ve bunu paylaşırsa çok memnun olurum.

Olay kısaca şöyle; müvekkilim E-5 de en sol şeritten gitmekte iken orta şeritteki bir araç kaza yapıp bariyerlere çarpıyor. Müvekkilim ileride durup yardıma gelmek istediğinde kazayı müvekkilim yüzünden yaptıklarından bahisle bariyerlere çarpan arabadan inenler hem müvekkilime saldırıyor hem de polis tutanağında asli kusurlu olarak müvekkilim gösteriliyor.

Müvekkilimin aracında hiç bir maddi hasar veyahut sürtünme bulunmamasına rağmen raporda iki aracın bir birine sürtündüğü ve bu etki ile aracın bariyerlere çarptığı notu tutulmuş.

Bu durumda kazaya karışmayan ve sadece yardım için yolun ilerisinde aracını park edip kaza yapan araca yönelen müvekkilime asli kusurun verildiği tutanağa nasıl itiraz edebiliriz?

Bu arada önemli olan bir şey müvekkilimin ehliyetsiz olması. Bu konuda zaten ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı hakkında gerekli işlemler yapılmış ve buna bir itirazımız yok.

Ama kazanın gerçekleşmesinde hiç bir kusur olmadığı söylenmekte.

Şimdiden cevaplayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.