Mesajı Okuyun
Old 09-07-2010, 12:03   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
merhabalar.. eşimle boşanma davamız sürmekte. 1 seneyi geçti. ancak bir türlü karar çıkmıyor ve boşanamıyorum. 5.duruşmamız olacak. öyle aşırı bir mal varlığı olan biride değil eşim. öncelikle bunun nedenini merak ediyorum. neye göre ve neden uzuyor?



şimdiden cvplar için teşekkürler.. saygılar!


Sayın Konuk,

Maalesef mahkemelerin iş yükü çok fazla. THS'nin diğer alanlarında yapılan tartışmaları takip edebilirsiniz. Bu nedenle iki duruşma arası bazen yerine göre, 4-5 ay olabilmektedir. O nedenle davanızın 1 yıldır devam ediyor, olması normal. Ancak şu hususu da tekrar vurgulamak istiyorum. Avukatsız takip edilen davalarda, vatandaşa mübaşir tarafından sadece yeni duruşma gününü gösterir, bir kağıt verilmektedir. Oysa duruşma tutanağında yerine getirilmesi istenen hususlar yazbilmektedir(Örneğin yeni adres, müzekkere gönderilecek yerler ve masraf miktarı). Bunları okumayan ya da anlamayan vatandaş da ayrıca davanın uzamasına yol açabilmektedir. İşte bu nedenle burada her zaman bir avukattan destek alınmasını öneriyoruz.

Alıntı:
anlaşamadığımız nokta istediğim nafaka ve tazminat. 300 tl nafaka kendime+çocuğuma; 20 bin tl da maddi manevi tazminat davası açtım. çünkü çok zor bi durumda bırakılıp terkedildim. sizce istediklerimi alabilirmiyim? karar neye göre verilecek? şuan kendisi çalışmıyor. bende çalışmıyorum ve ailemin yanında kalıyorum. kendisinin bir çok yönde bana karşı olan suçu sabitlendi.

Talep ettiğiniz nafaka fazla değil. Ancak yine de hem nafaka hem de tazminatın miktarının belirlenebilmesi için tarafları sosyal ve ekonomik durumları araştırılmaktadır. Nafaka ve tazminatın miktarın belirlenmesinde diğer önemli bir husus ise "tarafların kusur durumu" dur. Verdiğiniz bilgilere bakarak bir rakam söylemek mümkün değildir.

Alıntı:
son olarak sormak istediğim dava süresi içinde sırf bana pislik olsun diye msn adreslerimi ve facebook şifremi kırıp adreslere girmemi engelledi. bende gidip suç duyurusunda bulundum. ve bununla ilgili de son bilgi suçun sabit görüldüğü ve davanın açıldığını biliyorum. sormak istediğim şey bunla ilgili kesin ceza alırmı? ilk kez yaptığı birşeyse eğer suçun erteleneceğini ceza verilmeyeceğini duydum. bu doğrumu?

Suç ve cezada orantılılık ilkesi gereğince, cezalara hükmolunmaktadır. "Suçu sabit görüldü" demişsiniz ama bir mahkeme kararı olmadan suç sabit görülmüş olmaz. Dava devam ettiğine göre, Savcılık iddianame hazırlama gereği duymuş, takipsizlik kararı vermemiş, demektir. Basit suçlarda, sanığın sabıkasının olmaması nedeniyle, tecil-para cezası veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı veril-ebil-mektedir.

Alıntı:
öylese benim bu kadar uğraşıp suç duyurusunda bulunmam sessiz kalmamam niye?


Tecil veya HAGB kararı sanık için önemli bir karardır. Belli bir süre benzer suçları işlemekten kaçınmasını sağlayacaktır. Size veya başkasına karşı kasdi bir suç işlerse, tecil kalkacak ya da hüküm açıklanacaktır.