Konu: nafaka
Mesajı Okuyun
Old 08-07-2010, 19:23   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
eşimle boşanma davası açtık sonuçlandı davayı ben kazandım ama boşanma kagıdım elime ulaşmadı birde nafaka bağlandı bana ve oğluma karşı taraf ödediğini söylüyor ve makmuzları elindeymiş ama bana ulaşmadı nereden öğrene bilirim? nereye baş vurabilirim ve 2007den beri ödenen nafakalrın akıbeti nedir? cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

1- 2007 yılında boşanmanıza rağmen "boşanma kağıdım" dediğiniz şey "gerekçeli karar" ise, size gelmemesinin birçok nedeni vardır.

a-Gerekçeli kararı mahkeme kaleminden almış olabilirsiniz. Bu durumda Nüfus Müdürlüğüne kalemce yazı yazılır ve boşanmış olduğunuz nüfus kaydınıza işlenir. Öncelikle buradan kontrol edin. İşlenmemişse ve elinizde dosya numaranız yoksa, dosya numarasını isteyin ve bir yere kaydedin.

b- Adresinizi değiştirmiş olabilirsiniz. Bu durumda gerekçeli karar eski adresinize tebliğ edilemeyince Tebligat Kanunu 35 inci maddeye göre tebliğ edilmiştir.

c- Gerekçeli kararın tebliğe çıkması için davanın taraflarından birisinin, tebligat masrafını vermesi gerekmektedir. Bu yapılmadıysa, tebliğe hiç çıkmamış olup; doysa halen derdesttir. Yani boşanmış sayılmazsınız.

2- Bağlanan nafakayı icra takibine konu ettiyseniz dosyaya; etmediiyseniz bir şekilde size(elden, banka kanalıyla) ödenmiş olması gerekmektedir.Tüm bunlar gerçekleşmemişse, siz mahkeme ara kararını/gerekçeli kararını icra takibine konu etmemişsiniz demektir. Durum böyleyse, hala icra takibi yapıp geçmiş nafakaları talep edebilirsiniz.

Gördüğünüz üzere, yazdığınız ve anladığımız kadar yanıtlayabiliriz. Oysa bir avukatla yüzyüze konuşarak, elinizdeki belgeleri gösterseniz durumunuz netlik kazanıp; hak kaybına uğramayacaksınız.