Mesajı Okuyun
Old 08-07-2010, 16:46   #51
Av. Can DOĞANEL

 
Varsayılan

Yazının tamamını verdiğiniz linkten okudum. Barolar Birliğinin meslektaşların sıkıntılarını bu denli detaylı biçimde tespit etmiş olmasına memnun oldum. En azından durumun farkındalarmış bunu anladık.

Ancak mesajımda alıntı yaptığınız kısım ile aradaki bağlantıyı nasıl kuracağımı çözemedim. Çaresizliğin ve sömürülen durumda olmanın danışmadan ücret almamanın mazereti olamayacağını, aksine gelinen durumun sebeplerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bunda sömürülenlerden çok mensupları olan genç Avukatların sömürülmesi konusunda bugüne kadar sesini çıkartmayan TBB'nin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Halen de bu sömürünün ortadan kaldırılması için bir şey yapmak yerine "onlar zaten sömürülüyor, onlardan vergi almayın" demeleri de işin bir başka tuhaf yönü.

Daha önce de dedim yine diyorum, mesleki yapı, yasaları ve yönetmelikleri ile vergi sistemi ile ve diğer kanunlardaki düzenlemeleriyle tümüyle yeni baştan ele alınmalıdır. İşte ancak o zaman "arzuhalcilerle rekabet etmeyi" ya da "seni tutuklatırım" diye borçluya blöf mesajları gönderenlerin davranışlarını tartışmamızın gerekmediği günler gelebilir.