Mesajı Okuyun
Old 08-07-2010, 15:00   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

5 aylık bir bebek anne bakım ve şefkatine muhtaçtır. Maddi, manevi tüm gereksinimleri anne ile birebir teması ile doyurulabilecektir.

Bebeğinize karşı sorumluluklarınızda her hangi bir ihmaliniz söz konusu değilse velayetin size verilmesi doğal olandır.

Mahkeme gerekli görürse, uzman bilirkişilerden rapor düzenlemesine de isteyebilir, görüş isteyebilir.Siz de tanık delilinden ve her tür delilden yararlanabilirsiniz.

Boşanma davası içinde bebeğinizin velayetini isteyiniz. Yine onun gereksinimleri için dava açılma tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tedbir, boşanma kararının verilmesinden sonra iştirak nafakası olarak devamını isteyebilirsiniz.

Aynı biçimde çalışmadığınız ve sürekli bir gelire sahip olmadığınız için öncesinde tedbir boşanma kararının verilip kesinleşmesinden sonra da yoksulluk nafakası olarak devamını isteyebilirsiniz.

Ayrıca boşanma davası içinde, maddi ve manevi tazminat olmak üzere iki tip tazminatı davanın her aşamasında isteyebilirsiniz.

Eğer evlilik birliği içinde edinilmiş mal var ise bunlar için de, boşanma kararının kesinleşmesi ile birlikte tasfiye payı alacağı davası açma hakkınız vardır.

Her aşamada bir avukattan doğrudan destek almanız en doğrusudur.

Maddi imkansızlığınızı kanıtlayarak bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza ücretsiz avukat tayin edilmesini de isteyebilirsiniz. İlçede iseniz adliye binaları içinde adli yardım büroları bulunmaktadır. Başvurabilirsiniz.

Saygı ile,