Mesajı Okuyun
Old 08-07-2010, 14:51   #50
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Can DOĞANEL
AVUKATLIK KANUNU Avukatlığa herkes bu yemin ile başlar.

Bazı mesajlarda (yalnızca bu forumda değil) danışma ücretinin alınmadığı açıkça veya üstü örtülü biçimde ifade edilmektedir.

Ücretsiz iş yapılamayacağı, tarifenin altında ücret alınamayacağı da anılan kurallar arasındadır.
Ettiği yemine sadadat göstermeyen insan, insan değildir.
Ettiği yemine sadakat göstermeyen Avukat, Avukat değildir.
Avukat olmayanların Avukatlık mesleği ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur.

Sayın Doğanel,

Tesadüfen rastladığım, TBB'nin Maliye Bakanlığı'na hitaben yazdığı metinden küçük bir kısmı alıntıladım.Yorumlarınızı bekleyecğim.

Alıntı:
Sayı: 3017 Ankara 26/05/2010


T.C MALİYE BAKANLIĞINA
ANKARA

İcra takipleri yönünden ise alacaklı şahısların yüzde yüze yakını alacağını zamanında alamamaktan dolayı sıkıntıya düşmüş oldukları ve borçlunun mal varlığını bulamama ihtimali de azımsanmayacak konumda olmakla, parasını alamama riski içinde avukatlık ücretini tahsilattan önce verebilecek ekonomik güce sahip bulunmamaktadır. Bu şartlarda avukatlara iş takip ettirmekte ve ücret ödemelerini tahsilat yapıldıkça yapabilmektedir. Dolayısıyla serbest meslek makbuzları bu işlerde de tahsilata bağlı olarak kesilebilmekte ve KDV’leri de tahsilata bağlı olarak ödenebilmektedir. Genç meslektaşlarımızın çok önemli bir kısmı telefon şirketlerinin genellikle 100.-TL’yi geçmeyen alacakları, banka kredi kartları alacakları gibi güçlü kurumlardan, sırf zorunlu giderlerini karşılayabilmek ve ekonomik sıkıntılarına çare bulabilmek amacıyla iş alabilmek için bırakınız bu kuruluşlardan ücret almayı bu kuruluşlara borçludan yasa gereği aldıkları vekâlet ücretlerinden yüzde itibariyle komisyon vererek iş alabilmektedir. Güçlülerin bu istismarı o boyuta gelmiştir ki bilançolarına avukatlık ücret geliri isimli haneler eklemeyi tabii sonuç olarak ortaya çıkarmıştır.

http://www.barobirlik.org.tr/calisma...0528170830.pdf