Mesajı Okuyun
Old 08-07-2010, 10:17   #1
av.o.uzunlar

 
Mutsuz aile konutu iddiası ile ipoteğin haksız olarak kaldırılmak istenmesi!!!

Sayın Meslektaşlarım,

X kişisi Y kişisinin müvekkil banka ile imzalamış olduğu kredi sözleşmesine teminat olarak evini ipotek ettirmiştir. taşınmaz tapu kaydında tarla vasfına haizdir. taşınmazın kaydında da aile şerhi mevcut değildir. X in eşinin TMK 194. Md hükmüne dayanarak ipoteğin kaldırılması davası açtığını haricen öğrendik ve hemen davaya müdahil olduk. Davalı, Davacının tüm iddialarını kabul ediyor ve ses çıkartmıyor. Hakim de satışın teminatsız durdurulmasına karar verdi. ve aile konutu şerhini kaldırabileceğini haricen belirtti.
Davalı ve davacı kötü niyetli, alacağı semeresiz bırakma amacı güdüyorlar. daha öncesinde borca itiraz ettiler, kıymet takdirine itiraz ettiler.
Davacı eş taşınmaz kaydına aile kütüğü şerhi koydurmadan hakimden müdahale talep ediyor. 194f.3 açık, hakkının zedelenmemesini isteyen eş taşınmaz kaydına aile şerhi kaydı koydurabilir. davacı bu sorumluluğunu yerine getirmediği halde hakimin müdahalesini istiyor.Ayrıca Müvekkil banka tapu siciline güven ilkesine dayanarak bu hakkı kazanmıştır diye düşünüyorum.

Sizden ricam şu yöndedir, konuya ilişkin (Lehime olmak kaydı ile) elinde Yargıtay kararı olan meslektaşlarım Yargıtay kararlarını buraya eklerler ise çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...