Mesajı Okuyun
Old 05-07-2010, 14:48   #3
Av.Bülent AKÇADAĞ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Engin
Sayın Av.Bülent AKÇADAĞ;

Türk Ticaret Kanunu'nun "TİCARET KARİNESİ" başlıklı 21. maddesine göre; "Bir tacirin borçlarının ticari olması asıldır. Şu kadar ki; hakiki şahıs olan bir tacir, muameleyi yaptığı anda bunun ticari işletmesiyle ilgili olmadığını diğer tarafa açıkça bildirdiği veya muamele, fiil veya işin ticari sayılmasına halin icabı müsait bulunmadığı takdirde borç adi sayılır. Taraflardan yalnız biri için ticari iş mahiyetinde olan mukaveleler, kanunda aksine hüküm olmadıkça, diğeri için de ticari iş sayılır."

Ozalit işi yapan müvekkilinizin ticari faaliyette bulunmasının, talep edilmesi gereken faizin "ticari faiz" (avans faizi) olması için yeterli olduğu kanaatindeyim. Yapılan iş ticari iştir ve icra takibinde ticari faiz talep edilmelidir. İmal edilen ürünlerin, Belediye Başkanı'nın fotoğraf panoları ve seçim propagandasında kulanılacak olması ya da olmaması halinde dahi durum değişmez. Saygılarımla..

Sayın Engin,

Cevabınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınız ile hemen hemen aynı beyanları açmış olduğumuz itirazın iptali davasında belirttim.

Ancak bu konuda Yrgıatay içtihadı bulamadım, paylaşabilecek meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür