Mesajı Okuyun
Old 01-07-2010, 16:09   #2
hciyiltepe

 
Varsayılan KamulaŞtirma Bedelİ

Taşınmaz mallar üzerinde rehin, intifa, sükna, haciz vb takyidat bulunması kamulaştırma işleminin yapılmasına engel teşkil etmemektedir. Bu nedenle de hacizli taşınmazlar kamulaştırılabilir ve kamulaştırma işlemi ile birlikte (idare adına tescil kararı ile birlikte) taşınmaz üzerinde bulunan takyidatlar sona erer.

Ancak kamulaştırma kararı veren mahkemenin bu aşamada yapması gereken tasınmaz üzerinde tapu kutuğune serh edilmis haciz, ipotek, intifa hakkı, ihtiyati tedbir gibi her turlu takyidatların kamulaştırma bedelinin üzerine kaydırılmasına ve paranın bu surette bloke edilmesine, Kamulastırılması yapılan tasınmaz uzerinde baska alacaklıların olup olmadığının Tapu Sicil Mudurluğunden sorulmasınına, alınacak cevabi yazıda baska alacaklıların da bulunması halinde bunların dikkate alınarak odeme yapılmasına karar vermektir.

Bu şekilde mahkemece karar verimemişse ve alacaklılar mağdur olmuşlar ise ilgili mahkemenin ve elbette adalet bakanlığının (hizmet kusuru ilkesi gereği) sorumluluğu yoluna gidilebilir.