Mesajı Okuyun
Old 25-06-2010, 13:12   #2
Levent Cirit

 
Varsayılan

Sayın Konuk;
Sizin talep edebileceğiniz nafakanın en yüksek sınırı diye birşey yoktur. Siz 5.000 TL nafaka da talep edebilirsiniz ancak mahkeme, yapacağı araştırma ile uygun bir nafakaya hükmedecektir. Bunun ne kadar olaca konusunda ise net birşey söylemek mümkün değildir. Kişilerin ekonomik - sosyal durum araştırması neticesinde hakimin takdir edeceği bir miktardır.
Nafakaya hükmedilmesi için sizin çalışmıyor olmanız gerekir.
Davayı, geçen seneki iddialarınız ile, siz açamazsınız çünkü kanun koyucu "Affeden eş, aynı iddialr ile yeniden dava açamaz." demektedir. Ancak aldatma olgusu devam ediyor ise ve bunu ispat edebilirseniz davayı sizin açmanız mümkündür.
Davayı kim açarsa açsın, karşı taraf boşanmayı istemiyor ise, dava açan tarafın boşanma kararı alabilmesi için ya o evlilik birliği içinde kusursuz veya diğer eşten daha az kusurlu olması gerekir. Bunun kararını da iki tarafı dinledikten sonra mahkemeler verecektir.
Davayı kimin açtığının sizin tazminat talebiniz açısından bir önemi yoktur, davayı o açsa bile siz tazminat talep edebilirsiniz. Yeter ki tazminatı gerektiren olayları kanıtlamanız mümkün olsun.

Hak kaybına uğramamak ve haklarınızın daha iyi savunulabilmesi için bir avukattan hukuki yardım almanızı öneririm.