Mesajı Okuyun
Old 22-06-2010, 14:54   #5
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan stj.av.şükran84
Öncelikle herkese iyi çalışmalar,aklıma takılan bir soru için sizlerden yardım almak istedim.Kiralayan evini kiraya verirken evini güneş enerjisi olmadan veriyor ve daha sonra kiracının talebiyle kiralayan kiradan düşmek kaydıyla güneş enerjisini taktırıyor.Kiracı her ay güneş enerjisinin bedelini kiradan düşüyor.Kiracı daha sonra kira sözleşmesi bitmeden evden cıkıyor ve giderken güneş enerjisini de söküp götürüyor.Bu durumda ne yapalirim?Güneş enerjisini alıp götürmek hırsızlık sucunu oluşturur mu? Şimdiden teşekkür ederim..

Kiracının satın alıp taktırdığı güneş enerji sisteminin bedelini kira bedellerinden düştüğü ispatlanmak kaydıyla; satın alınan güneş enerji sistemi fatura kiracı adına tanzim edilmiş olsa bile temsilen kiralayan adına alınmış sayılır. (BK.32/1) (düşüncesindeyim)

Bu durumda, Güneş enerji sistemi bakımından malik kiralayan, kiracı ise zilyettir. Güneş enerji sistemi kiracıya kullanımı için bırakılmış bir demirbaş kabul edilebilir ve kanaatimce bu durumda rıza dışı alınıp götürülmesi güveni kötüye kullanma suçu kabul edilebilir.

Sayın Levent beye katılıyorum.