Mesajı Okuyun
Old 16-06-2010, 14:04   #1
myilmaz

 
Varsayılan Dilekçenin Başında ve Sonunda Davacı İsimlerinin Farklı Olması

Sevgili meslektaşlarım,

Aleyhimize açılan bir davada davacı olarak dilekçenin başında A şirketi gösterilmiş (normalde olması gereken gerçek davacı A şirketi).

Ancak dilekçenin sonuna davacı olarak B şirketi yazılmış ve altına davacı vekilinin imzası atılmış. Dosyaya da B şirketinin vekaletnamesi ibraz edilmiş dava açılırken. B şirketinin de dava ile hiç alakası yok.

Dilekçenin içeriğinde de A şirketinin adı hiç geçmiyor hep "müvekkil şirket" olarak bahsediliyor. Ancak Mahkemeden bize gönderilen tensip tutanağında davacı A şirketi olarak yazılmış. Yani Mahkeme hiç dikkat etmemiş dava dilekçesine.

Benim sormak istediğim husus, burada B şirketini muhatap alarak husumet itirazında mı bulunmak daha doğru olur, yoksa HUMK 67'den yola çıkarak davacının A şirketi adına vekaletname ibraz etmeden dava açtığından yargılama giderleriyle birlikte davanın açılmamış sayılmasına karar verilmesini mi talep etmeliyim?

Tereddütte kalmamın sebebi dilekçenin içeriğinde adı geçmese de aslında kastedilen A şirketi.

Çok kararsız kaldım yoksa aşamalı olarak her iki talepte de bulunmalı mıyım? peki ozaman davaya cevap verirken davacı olarak hangisini yazmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim..