Mesajı Okuyun
Old 15-06-2010, 12:14   #4
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Çocuğunuzun olamaması size atfedilebilecek bir KUSUR değildir. Eşiniz açtığı davada sizin evlilik birliğninin tarafınıza yüklediği sorumlulukları yerine getirmediğinizi dolayısı ile kusurlu olduğunuzu kanıtlamalıdır ki boşanma davası kabul görebilsin.

Sizin eğer çocuğunuzun olamaması dışında kusur olarak atfedilebilecek hal ve hareketiniz, durumunuz yoksa boşanmanın gerçekleşmesi ancak sizin de boşanmayı istemenizle olasıdır.

Nafaka talebinde sürekli bir geliriniz yoksa elbette bulunabilirsiniz. Eşinizin çalışmıyor oluşu bu nafakanın tahsilini güçleştirir. Ancak, yapılan icra takibine rağmen nafakaların ödenmemesi SUÇTUR. Eşiniz nafakanızı ödemezse, ceza alacaktır.

Nafakanızın veya tazmınatlarınızın miktarı hakkında bir şey söylemek gerçekçi olmayacaktır. Eşinizin geliri, sizin ihtiyaçlarınız, eşinizin hayatını devam ettirmesi gereken tutar, hakimin taktiri vs.. bunu belirleyecektir.

Davayı kimin açtığının önemi şuradadır. Davacı bu evlilik birliği yürümüyor bunda da eşim kusurludur, boşanmaya karar verilsin der. Davacı burada iddialarını ispatla yükümlüdür. Kusuru ispat edemeyenin davası reddedilir.

Açabileceğiniz boşanma davası içinde, maddi ve manevi tazminat ayrı ayrı isteyebilirsiniz. Nafaka isteyebilirsiniz. Ziynet eşyalarınız için de ayrı bir dava açabilirsiniz. Araba 2002 sonrası karşılığı verilerek alınmışsa bunun için de dava açılabilecektir.

Manevi tazminatlar, eğer eşiniz kişilik haklarınızı zarar uğratmış ise (küfür, hakaret, dövme, aldatma..)verilebilmektedir. Maddi tazminat ise, boşanma ile mevcut ve beklenen menfaatleriniz zarara uğrayacağı için verilir. Örneğin miras hakkından mahrum kalmak gibi.

Öte yandan anlaşmalı boşanma protokol şartları, talepleriniz doğrultusunda; daha sizin yararınıza olacak biçimde de düzenlenebilir.

Sayın Katılımcı,

Aklınızın karışık olması doğaldır. Boşanmak istemiyor iseniz, eşinizin açacağı davayı da bekleyebilirsiniz ve "eğer eşiniz eve katkıda bulunmuyor ise, gereksinimlerinizi karşılamıyor ise sadece tedbir nafakası davası" da açabilirsiniz. boşanmayı siz de istiyor iseniz, baro yardım servisine başvurup avukat atanmasını da isteyebilirsiniz.

Şimdiden sonra bir avukatın doğrudan yol göstermesi ile yol almanızda yarar vardır.

Saygılar.