Mesajı Okuyun
Old 11-06-2010, 00:31   #1
üye31194

 
Varsayılan Noter Satış Vaadi Sözleşmesi

Sayın meslekdaşlarım
Önemli bir uyuşmazlığı çözmeye çalışıyorum,hepinizin değerli bilgilerine ihtiyacım var.
KONU
A.G 1942 Yılında vefat etmiştir.Eşi ve 6 çocuğu kalmıştır.Veraset ilamı alınmadan eş te vefat eder.Bütün miras 6 çocuğa kalır.veraset yine alınmaz ve çocuklardan birisi ölür,bütün miras 5 kardeşe kalır.1979 yılında veraset ilamı alınır.Tek erkek kardeş,2 kız kardeşinden ve ölen bir kız kardeşinin hayatta olan tek çocuğundan(varisinden) vekaletname alıp kendini asaleten diğerlerini de vekaleten temsil etmek kaydıyla S.B ile miras kalan tüm gayrımenkuller için 1993 yılında NOTERDEN SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ yapar.Sözleşmeye göre gayrimenkuller için ödenmesi gereken parayı aldığını beyan eder.
Sorularım şu şekilde :
1-Varislerden birisinin vekaletini almadan yapılan bu sözleşmenin hukuki geçerliliği nedir? Alıcı tüm varisleri bilebilecek durumda ve zorunda değildir.
2-Kendisini asaleten temsil eden şahıs ta vefat etmiştir,lehine noter satış vaadi yapılan şahıs ta vefat etmiştir.Bu durumda ne yapılmalıdır?
3-Tapuda malik hala muris olarak görünmekte,dolayısıyla intikal henüz olmamıştır,bu durumda tapuya şerh mi düşülmelidir,şerh düşülmesi gerekiyorsa ne yazdırılmalıdır,yoksa ilgili mahkemeye başvurup tapu tescili mi istenmelidir?
NOT : SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ ne göre satıcı kendisini her yönden bağlamıştır,ayrıca malları da teslim ettiğini beyan etmiştir.
Konu çok acil olduğundan yardımınızı bekliyorum
Saygılarımla