Mesajı Okuyun
Old 08-06-2010, 17:26   #1
Mozkul

 
Varsayılan Çek DÜzenleme Ve Çek Hesabi AÇma YasaĞina İlİŞkİn Tedbİr SÜresİ

Küçükçekmece 1.Asliye Ceza Mahkemesinden karşılıksız çek suçundan verilen kararda müvekkilimin şirket müdürü olduğundan adli para cezasıyla cezalandırılmasına yer olmadığına ancak yine aynı kanunun 5/4 maddesi uyarıncaÇEK DÜZENLEME VE ÇEK HESABI AÇMA YASAĞI yla cezalandırılmasına karar verildi

1)Bu yasak kanunda Tedbir olarak görünmesine rağmen kararda CEZA olarak belirtilmiştir.Bu açıdan kararın hüküm fıkrasında yanlış bir değerlendirme yapılmış olmuyor mu?

2)Verilen bu yasağa ilişkin herhangi bir süre belirtilmemiş.Bir süre gösterilmesi gerekmiyor mu?Daha önce yine buna benzer yeni yasadan kaynaklanan tedbir hükümlerinde bazı mahkemeler 1 yıl süre ile bu tedbire hükmetmişlerdi.

KArar temyiz edilmeden kesinleşti.

Hem ceza olarak gösterilmiş olması hem de tedbir için bir süre belirtilmemiş olmasından dolayı hükmün bu nedenlerle tavzihini isteyebilir miyim?

Tavzih Cezada uygulanmıyorsa CGTİHK 98. maddesi uyarınca herhangi bir talepte bulunabilir miyim?

MAHKÛMİYET HÜKMÜNÜN YORUMUNDA VEYA ÇEKTİRİLECEK CEZANIN HESABINDA DURAKSAMA

Madde 98 - (1) Mahkûmiyet hükmünün yorumunda veya çektirilecek cezanın hesabında duraksama olursa, cezanın kısmen veya tamamen yerine getirilip getirilemeyeceği ileri sürülür ya da sonradan yürürlüğe giren kanun, hükümlünün lehinde olursa, duraksamanın giderilmesi veya yerine getirilecek cezanın belirlenmesi için hükmü veren mahkemeden karar istenir.

Mahkemenin bu taleplerimin reddine ilişkin kararını temyiz edebilir miyim?

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.