Mesajı Okuyun
Old 04-06-2010, 20:13   #1
ert

 
Varsayılan Mükerrer tescil sebebiyle açılacak davada davalı

Merhaba,
Müvekkile, Tapu Sicil Müdürlüğünden gelen "Mükerrer Parsel" konulu yazıda; "..Maliki bulunduğunuz (A Köyü..Parsel sayılı) taşınmazın, (B Köyü parsel sayılı) taşınmaz ile mükerrer tescil olduğu tespit edilmiş olup,... taşınmazın mükerrer kayıt olması nedeniyle Medeni Kanun'un 1026. maddesi ve 3401 sayılı Kadastro Kanunun 22. maddesi gereğince kaydının terkini gerekmektedir.
Bu bağlamda yukarıda belirtilen kanun maddesleri çerçevesinde tarafınıza tebliğ olunan bu husus için 1 (bir) ay içerisinde hukuki yollara başvurmamanız halinde maliki bulunduğunuz taşınmazın kaydı terkin edilecektir." Denmektedir.
Mükerrer tescil sebebiyle müvekkil tarafından 1 aylık süre içerisinde açılması gereken davada hasım olarak göstereceğimiz tarafın B Köyü .. parsel sayılı taşınmaz malikleri (tahminen 100 kişiden fazlalar) olacağı kanaatindeysem de Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmüş benzer bir davanın 1998 tarihli kararında Davalı olarak Tapu Sicil Müdürlüğünün hasım gösterilmiş olması, tereddüde düşmeme sebep olmuştur. (Fakat 100 den fazla davalı ile uğraşmamak açısından sevindiriciydi.)
SADECE Tapu Sicil Müdürlüğünün davalı gösterilip gösterilmemesi hususunda meslektaşlarımın yardımını bekliyorum. Teşekkürler.