Mesajı Okuyun
Old 04-06-2010, 10:05   #4
avmurat

 
Varsayılan

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından:
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR TARİFE
MADDE 1 – 24/12/2009 tarihli ve 27442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığıdır. Konusu para veya para ile değerlendirilebiliyor ise avukatlık ücreti, bu Tarifenin üçüncü kısmına göre belirlenir. Şu kadar ki asıl alacak miktarı 1.333,33 TL’ye kadar olan icra takiplerinde avukatlık ücreti, tarifenin ikinci kısmının, ikinci bölümünde, icra dairelerindeki takipler için öngörülen maktu ücrettir. Ancak bu ücret asıl alacağı geçemez.”
MADDE 2 – Bu Tarife yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


Bu konuda daha önce de düzenleme yapılmış, tekrar değiştirilmişti.Şimdi yine vekalet ücretinin asıl alacağı geçemeyeceği hükmü getirilmiş.Uygulaması fazla olmayan bir konu olmasına rağmen sürekli gündeme alınan bu değişiklikleri anlamak mümkün değil.Hele ki düzenlemenin ilk kısmını anlamak hiç mümkün değil.Zaten tarifenin başka bir maddesinde daha iyi bir şekilde yapılmış düzenlemeyi 1.333,33 gibi biraz da komik rakamlarla detaylandırmanın anlamı var mıydı?Oysa ki tarifenin 12.maddesinin "Belirlenen bu ücret Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümüne göre tespit edilen ücretten az olamaz." hükmü yeterli ve açıktı.