Mesajı Okuyun
Old 04-06-2010, 01:08   #2
Gemici

 
Varsayılan

Sayın Konuk,
Hollanda'nın yabancılar hukuku konusunda fazla bir bilgim yok. Olmadığı için'de oturma müsaadesi konusunda ve sosyal yardım konusunda kesin bir şey diyemiyecğim. Herhangi bir tahmin de yürütmek istemiyorum. Ama 8 senelik bir ikametten sonra korkmanıza gerek yok bence. Buna rağmen bulunduğunuz yerdeki sosyal yardım kurumlarından gereken bilgiyi alabileceğinizi düşünüyorum.

Benim size kesin olarak söyleyebileceğim şey, boşanma durumunda çocukların kime verileceğine karar verilirken, mali durumun fazla bir rol oynamadığı. Eşinizin mali durumunun iyi olması söz konusu olabilecek bir boşanmada işinize bile yarar. Çünkü mali durumu iyi olan eşiniz hem size, hem de çocuklara nafaka verebilecek durumdadır ve vermek zorundadır. Mahkeme çocukların kime verileceği konusunda karar verirken çocukların menfaatini ve çocukların yetişmesini düşünmek zorundadır.

Çocukların menfaati herşeyden önce, onlara kimin daha iyi bakacağı, kimin gerekli ilgi ve sevgiyi verebileceği, onlarınn kimin yanında kalmak istediği ve anne ve babadan hangisine daha bağlı oldukları gibi konulardır. Saydıklarım çocuklara siz mi daha iyi verebilirsiniz yoksa eşiniz mi, mahkemenin araştırmak zorunda olduğu konulardır.

Ama yaşları göz önünde bulundurulunca, çocukların size verilmesi olanağı çok yüksek bence.

Saygılarımla