Mesajı Okuyun
Old 02-06-2010, 18:32   #2
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Sn. Kapgan;

"Kaçırılan süre" derken borca ve faize itiraz için kaçırılan süreden bahsediyorsunuz sanırım. Eğer doğru anlamış isem bunun böyle bir yol olabileceğini sanmıyorum. Faize itiraz için icra mahkemesine başvurması gereken borçlu; bu süre içerisinde itiraz etmeyip icra dosyasına itiraz niteliğine sahip bir talepte bulunuyorsa talebinin reddi gerekir. Bu red kararına karşı şikayet yolu ile icra mahkemesine gidilebilse de icra mahkemesinde tartışılacak olan şey icra memurunun işleminin yerinde olup olmadığıdır. Yani bu itirazın icra müdürlüğüne yapılıp yapılmayacağı değerlendirilip Yasa'nın açık hükmü karşısında yapılamayacağı düşünlerek şikayetin reddine karar verilmelidir:

Alıntı:
Madde 168 - İcra memuru senedin kambiyo senedi olduğunu ve vadesinin geldiğini görürse, borçluya senet sureti ile birlikte hemen bir ödeme emri gönderir. Bu ödeme emrine şunlar yazılır:

...

5. Borçlu olmadığı veya borcun itfa edildiği veya mehil verildiği veya alacağın zaman aşımına uğradığı veya yetki itirazını sebepleri ile birlikte beş gün içinde icra mahkemesine bir dilekçe ile bildirerek merciden itirazın kabulüne dair bir karar getirmediği takdirde cebri icraya devam olunacağı ihtarı.

ile

Alıntı:
Madde 169 - Borçlu, 168 inci maddenin 5 numaralı bendine göre borca karşı yapacağı itirazını bir dilekçe ile icra mahkemesine bildirir.

Saygılarımla...