Mesajı Okuyun
Old 01-06-2010, 12:08   #2
Admin

 
Varsayılan

Davanın ne davası olduğunu yazmamışsınız ve cevap davanın niteliğine göre belki değişebilir ama benim görüşüm şöyle:

Şu aşamada yapacağınız ödeme bence bu miktar için davayı kabul hükmündedir. Dolayısıyla bilahare karar aleyhinize bozulur ve miktar artarsa bu miktar için borcunuzdan (+faizinden) kurtulursunuz ancak artan miktar farkı nedeniyle borcunuz devam eder. Öte yandan karar lehinize bozulursa, kabul sizi bağlar ve ödediğiniz miktarı geri alamazsınız. Dolayısıyla şu aşamada yapacağınız ödeme çok avantajlı gözükmüyor.

Ödemeyi bankaya yapabilirsiniz ancak bu ödeme için kötüniyetli bir alacaklı ileride başınızı da ağrıtabilir.Malumunuz veçhile ilamlı bir icra takibine itiraz söz konusu değildir ve borcun itfa edilmiş olması sebebiyle icranın geri bırakılması talebi de ancak, "hükümden sonra ancak icra takibinden önceki bir dönemdeki ödemeler" açısından geçerlidir. Baki Kuru İcra ve İflas Hukuku sf.343: ".. borçlu hükmün verildiği tarihten önceki bir dönemde borcun itfa edilmiş ... olduğunu ileri sürerek tetkik merciinden icranın geriye bırakılmasını isteyemez. Çünkü, bu iddialarını dava sırasında ileri sürmesi gerekirdi. Aksi halin kabulü, mahkemenin verdiği hükmü tetkik merciinin inceleyip değiştirmesi anlamına gelir ki; bu da maddi anlamda kesin hükme aykırı olurdu". Burada elbette hükümden kastın, kesinleşme olup olmadığını tartışabilirsiniz ancak ilamlı icraya karşı bilahare bu tartışmalara girmemek ve mükerrer ödeme/yüksek teminat yatırma vs. durumlardan kaçınmak açısından şu aşamada bankaya ödemenizi tavsiye etmem.

Tediye yeri tayinine gitmek de sizin açınızdan biraz güç olabilir diye düşünüyorum, zira bir başka mahkemeye başvurursanız hakim muhtemelen dosya hakimi karar versin diyecektir, kendi mahkemesine başvurusanız da dosya yargıtay aşamasında diye hakim bir karar oluşturmaktan kaçınacaktır diye düşünüyorum.