Mesajı Okuyun
Old 31-05-2010, 22:28   #4
umutlaw

 
Varsayılan

Kanun No. 5901

MADDE 7- (1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.

Kanun Numarası: 5682

PASAPORT VEYA VESİKASIZ GELEN TÜRK VATANDAŞLARI:
Madde 3 - Pasaportsuz veya vesikasız, usulüne uygun veya muteber olmıyan pasaport veya vesikalarla Türkiye sınırlarına gelerek Türk vatandaşlığını iddia edenler:

B) - Nüfus hüviyet varakasından başka vesika veya delil gösterenler ise, bu vesika veya delillerin kıymeti polisçe takdir edilerek Türk vatandaşı olduklarına kanaat getirilmesi halinde Türkiye'ye kabul olunurlar.

UMUMA MAHSUS PASAPORTLAR:

Madde 15 - (Değişik madde: 19/06/1984 - KHK 240; Aynen kabul: 07/11/1984 - 3073/5 md.)

Türk vatandaşlarının umuma mahsus münferit ve umuma mahsus müşterek pasaportları yurt içinde İçişleri Bakanlığınca veya İçişleri Bakanının vereceği yetkiye göre valiliklerce, yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti konsoloslukları tarafından verilir.

Pasaport sahibi talep ettiği takdirde reşit olmayan kız ve erkek çocukları pasaportun refakat hanesine kaydolunur.

Cocuk dogduktan 24 saat icerisinde hastanede anneye veya babaya veya birlikte bir form verili, cocugun anne, baba ve sectikleri ad ve soyadi yazmalari istenilir, eger anne baba adi hanesini bos birakirsa genclik dairesi daha sonra anneyi cagirir ve gerekli formlari doldurduktan sonra kadin yanliz yasayan anne durumuna duser ve her islemi tek basina cocuk adina yapmaya yetkilidir eger ki cocugun babasinin adini dahi yazarsa ve cocugun babasi Almanyada oturum hakki yoksa kadin evli ancak ayri yasayan biri olarak kayda gecer ve usulen cocugun tum islem ve haklari anne tarafindan yurutulur.
Baba Almanyada olsaydi dahi anne genclik dairesine babanin cocuga yaklasmasini istemedigini belirtebilir, kendisini ve cocugunu muhafaza altina alinmasini isteyebilir.

Ve yine

Alıntı:
aynı zamanda Almanya'da doğmuş büyümüş ve orada halen okumakta olan bir alman vatandaşı
Alman Vatandaşlık Yasası
Madde 3
Bir federal devlette vatandaşlık aşağıda belirtilen koşullarla kazanılır:
1. Doğumla (madde 4),

Madde 4
(1) Ana veya babasından biri Alman olan çocuk, doğumuyla Alman vatandaşlığını kazanır.

Cocugun pasaportu yoktur alamaz diye bir sey bu sartlarda olmaz! ve Annesi Alman olan cocuk, Alman vatandasti oldugundan Turkiyeden babanin muvafakati aranmaz dogrudan Alman pasaportu alir ve Turkiyeye 3 aylik vizesiz seyahat eder.
Saygilarimla