Mesajı Okuyun
Old 15-05-2010, 13:47   #4
GünHan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Armağan Konyalı
Yapı tatil zaptı binanın mühürlendiği anlamına gelmez. Yapı tatil zaptı ile ruhsatsız inşaatın yapımı durdurulur. Kiracı binayı kullanmaya devam edebilir.

İdari yargıda sadece işlemden zarar görenler işlemin iptali için dava açabilir. Kiracı binayı kullanmaya devam edeceğine göre yapı kullanma zaptı yüzünden uğradığı bir zarar bulunmamaktadır diye düşünüyorum. Benim düşünemediğim bir zarar varsa lütfen zararın ne olduğunu yazınız.

Saygılarımla

Sayın Armağan Bey, İmar Kanunu'na göre mimari projeye aykırı yapı yapıldığı tespit edilirse derhal yapı tatil zaptı düzenlenir ve YAPI MÜHÜRLENEREK İNŞAAT DURDURULUR. Bu da mühürleme anlamına geliyor. Sadece TCK 203 anlamındaki mühür anlamına gelmiyor. Sonuçta bir mühür.Yapı uygun hale getirilip belediyeye "ben yapıyı uygun hale getirdim, gelin mühürü kaldırın" dendikten sonra gelinir belediyece söz konusu mühür kaldırılır. Bu konularda tereddütüm yok yine de teşekkür ederim yanıtınız için. Merak ettiğim kiracının yapı tatil zaptına karşı bina sahibi ile veya tek başına idari yargıya başvurmada taraf ehliyeti olup olmadığıdır. Danıştay veya BİM örnek kararı bulabilirsek çok işe yarayacak. Teşekkürler