Mesajı Okuyun
Old 11-05-2010, 15:34   #2
Av.Hülya Büyükoğlu

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım

TMK 702.madde "Ortakların hakları ve yükümlülükleri, topluluğu doğuran kanun veya sözleşme hükümleri ile belirlenir.Kanunda veya sözleşmede aksine bir hüküm bulunmadıkça, gerek yönetim, gerek tasarruf işlemleri için ortakların oybirliğiyle karar vermeleri gerekir.Sözleşmeden doğan topluluk devam ettiği sürece, paylaşma yapılamaz ve bir pay üzerinde tasarrufta bulunulamaz.
Ortaklardan her biri, topluluğa giren hakların korunmasını sağlayabilir. Bu korumadan bütün ortaklar yararlanır." diyor.

Maddenin son fıkrasını ben tek bir ortağın da dava açabileceği şeklinde yorumluyorum. Ancak ben olsam tüm mirasçıların vekaletini alır hepsi adına dava açardım. Ret vekalet ücreti neden sizi düşündürüyor? İlgili Belediye Başkanlığı'na karşı 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptalini dava edeceksiniz ve dava reddedilirse tek vekalet ücretine hükmedilecek.

Farklı parsellerle ilgili olarak iptal sebepleriniz aynı ise tek davada planın iptalini talep edebilirsiniz. Ben 2 hafta önce aynı şekilde bir dava açtım. Benim açtığım davada her 2 parsel yan yana ve iptal sebepleri tamamen aynıydı. Sizin olayınızda iptal sebepleri farklı ise ayrı ayrı dava açmanız gerektiğini düşünüyorum.

Kolay gelsin.