Mesajı Okuyun
Old 07-05-2010, 22:17   #3
Av.Bülent AKÇADAĞ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av Hüseyin GÜL
bence öncelikle adres araştırması isteyin polis adresi tespit ederken muhtar hakkında da savcılıga suç duyurusun da bulunun muhtar hakkında görevi kötüye kuallanmadan dolayı dava açılırken sizde polis araştırması sayesinde borçlunun orda yaşadığını ispatlamış olursunuz bana göre muhtarın tebligatı alma yükümlülüğü var bunu yerine getirmemesinden ötürü görevi kötüye kullanma suçu işlemiştir. biz benzer bi durumda postacı için suç duyurusunda bulunduk 21 e göre teblig yerine tebligatımızı iade etmişti görevi kötüye kullanmadan halen yargılanmakta.

Posta memuru için değil de muhtar için olayı değerlendirirsek,

Muhtemelen tebligat yapılmak istenen yerde nüfus yoğunluğu vardır. Örneğin 5-10 bin kişilik bir mahalle düşünün. Bu nedenle muhtarın mahalle sakinlerini tek tek tanıma gibi bir durumu olmayacaktır.

Muhtarlarda artık bilişimden yararlandıkları için hangi evde kimin oturduğunu bilgisayar ortamında görebiliyorlar.

Tebligat yapılmak istenen adreste borçlunun kaydının bulunmamasına (ve belkide orada öyle biri yaşamıyordur) rağmen kabul etmesi halinde başına gelecekleri bir düşünün.

Bence muhtarın yapmış olduğu doğru olup sizinde belirttiğiniz gibi kolluktan adres araştırması istenmesi, adres araştırmasının neticesine göre 21'e göre tebligat yapılması gerekmektedir.

Muhtarın burada cezai ya da hukuki bir sorumluluğunun olduğunu düşünmüyorum.