Mesajı Okuyun
Old 05-05-2010, 11:52   #8
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Burcu BİLGİÇ
Bilgi için teşekkür ederim.Sanırım bu yöntem işime yarayacak.Çünkü kiracı ile önceki ev sahibi arasında bir kira sozleşmesi yok ve yine önceki ev sahibi kiraları elden alıyor yani yazılı bir belgeleri yok.Bu durumda kiracılığın ispatını zorlaştırıyor. Öte yandan Biz henüz ihtar çekmedik ve müvekkile henüz herhangi bir kira ödemesi yapılmış değil. Bu sebeple bahsettiğiniz şekilde bir ihtar çekmek sanıyorum işe yarayacaktır.Çok teşekkür ediyorum.

Sayın Admin'in önerisi mantıklı olmakla birlikte siz geç kalmış sayılırsınız. Keşide edeceğiniz ihtarnamenin tebliği, olası cevabi ihtarnamenin beklenişi ne kadar sürede olacaktır? Siz iktisabınızı 1 ay içinde kiracıya bildirmek zorundasınız. 15 gün geçmiş olduğuna göre sizce zamanınız var mı?

Ayrıca Sayın Admin'in önerisini tam anladığınızı sanmıyorum. Siz kişinin kiracı olduğunu zaten biliyorsunuz. O nedenle önceki mal sahibine "elden" ödenen kiraları inkar cihetine giderseniz, önceki mal sahibinin tavrı ne olacaktır? Sayın Admin'in önerisi (önceden bir kontratın olup olmadığını bilmediğiniz için) kiracının "Hayır kardeşim şu tarihli yazılı/sözlü kontratla kiracıyım" demesini sağlamak içindi.