Mesajı Okuyun
Old 05-05-2010, 09:06   #5
Av. Burcu BİLGİÇ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
İçerde oturan "kiracı" ise, başka yolu yok.

Öte yandan mesela kiracı olduğundan emin değilseniz, fuzuli işgalden tahliye, kaymakamlık yolu ile tahliye gibi daha hızlı bir yolu kullanmayı deneyebilirsiniz ve takdir edersiniz ki bu yollara gittiğinizde kiracı olduğunu onun ispat etmesi gerekiyor.

Elbette siz kira alıp veya ihtar çekip "kiracılığını" kendiniz kabul etmediyseniz.

Ben sizin yerinizde olsaydım, öncelikle bir ihtar çeker ve eğer maliki olduğunuz yerde kiracı ise bu durumda bunu size ispat etmesini ve bu durumda 6570 sayılı yasanın 7/d'de belirtilen hakkınızı kullanacağınızı, eğer kiracı değilse mecuru 7 gün içinde size teslim etmesini aksi takdirde yasal yollara başvuracağınızı bildirirdim. Eğer buna cevap verirse cevabına göre hareket edebilirsiniz, eğer cevap vermezse öncelikle işgalci kabul edip buna göre yasal işlem yapabilir ve kiracı ise siz bu yollara başvurduğunuzda bunu ispat etmesini talep edebilirsiniz.


Bilgi için teşekkür ederim.Sanırım bu yöntem işime yarayacak.Çünkü kiracı ile önceki ev sahibi arasında bir kira sozleşmesi yok ve yine önceki ev sahibi kiraları elden alıyor yani yazılı bir belgeleri yok.Bu durumda kiracılığın ispatını zorlaştırıyor. Öte yandan Biz henüz ihtar çekmedik ve müvekkile henüz herhangi bir kira ödemesi yapılmış değil. Bu sebeple bahsettiğiniz şekilde bir ihtar çekmek sanıyorum işe yarayacaktır.Çok teşekkür ediyorum.