Mesajı Okuyun
Old 02-05-2010, 12:35   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
ben yaklaşık 1,5 yıl önce evlendim ama eşimle hiç anlaşamadık hiç huzur bulamadık ve anlaşmalı olarak ayrılmaya karar verdik ancak eşimin avukatı var beni çagırdı bi yerlere imza atmamı istedi bende ürktüm ve imzalamadım çünkü boşanmayla ilgili hiçbir şey yoktu sadece mallar eşyalar ve oturdugumuz evle ilgili yazı vardı eşimin aldıgı ve ancak o ölünce bana kalacagı yazıyordu. oturdugumuz evde benim kızlık soyismimle nikahtan önce eşimin aldıgı evdir.şimdi eşimle oturup anlaştık ve evi yarı yarıya paylaşmaya ve eşyalarıda paylaşmaya karar verdik tekrar kendi avukatına gidip protokol hazırlattı ve bana getirdi ancak gene bu protokolde boşanma yazmıyor benim nafaka talebimde bulunmayacagım ve evin yarı yarıya oldugu yazıyor bende size sormadan imzalamak istemedim ve sizden ne yapmam gerektigini ögrenmek istiyorum.benim avukatım yok ve tutamıyorum da baroda üstüme ev oldugu için fakirlik ilmuhaberi alamıyorum eşim boşanma davasından sonra tekrar dava açabilir mi mesela evi yarı yarıya paylaşıyoruz şuan emlekçıya eşim vermiş sattıkdan sonra o yarı parayı almak için dava açma hakkı varmı birde nasıl bir protokol hazırlanır şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.saygılarımla..

Anlaşmalı boşanma olabilmesi için hazırlanacak protokolde, tarafların boşanma konusunda anlaşmış oldukları yazacağı gibi yine tüm mali ve içtimai konularda da anlaşmış olmaları yazılmalıdır. Çocuk varsa velayet , nafaka ve kişisel ilişki hususu, maddi-manevi tazminat hususu gibi hususlar yazılır. Duruşma günü veya öncesinde mahkemeye sunulur. Hakim huzurunda protokolde yazılanlar tekrarlanır.

Ancak anlaşmalı boşanma olabilmesi için bir protokol hazırlanması zorunluğu bulunmamaktadır. Yukarıda yazdıklarım hakim huzurunda tekrarlandığında da geçerlidir.

Sizin davanızda taşınmazın paylaşımı sözkonusu olacağı için duruşmadan önce tapu kaydı da istenecektir. Belki eşinizin avukatı bu hususları önceden halletmek istemektedir. Diğer hususları ise, duruşma esnasında belirtecektir. Ancak eşinizin niyetini bilmemiz mümkün değil. Bu nedenle ne yapıp edip bir avukattan profesyonel destek alınız. En azından protokolün hazırlanmasında ve dosyaya sunulmasında bu desteği alın ki hak kaybına uğramayın.