Mesajı Okuyun
Old 29-04-2010, 12:21   #5
Gemici

 
Varsayılan

Merhaba,

Sayın Admin'in belirttiği 'ilk red cevabı ikinci bir vize başvurusuna engel olur mu' konusunda kesin bir bilgim yok. İkinci bir başvuruda birinci başvuru ortaya çıkar mı, onuda bilemiyeceğim. Buna rağmen üye devletlerin bu konuda bir önlem almış olabileceklerini düşünüyorum.

Sorunuza gelince Sayın SOFTWARE,
Almanya'nın Almanya dışındaki temsilcilikleri Alman idare hukukuna uymak zorunda. İdare hukukunda kendisine bir itiraz yöneltilen kurumun itirazı üç ay içinde cevaplandırması gerekir. İş yoğunluğundan dolayı işi halledemiyecekse yine bu süre içinde itiraz sahibine bildirmesi gerekir. Üç ay içinde bir karar verilmese mahkemeye dava açma hakkı doğar. bildiğim kadarı ile remonstration yoluna baş vurmadan direk olarak mahkemeye baş vurma hakkı da var.
Burada göz önünde bulundurulması gereken nokta, kendisine direk olarak başvurulan mahkemenin Türkiye'deki temsilcilikten durumu öğrenmek için bilgi isteyeceği. Mahkemeye başvuru, mahkemenin temsilcilikten bilgi istemesi, temsilciliğin cevap vermesi türünden işlemler sonuca varmayı en azından beş altı ay uzatır, ve bu süre içinde düğün olmuş bitmiş olur.

Remonstration yoluna baş vurup durumu ve aciliyeti bildirirseniz zamanında bir sonuca varma olanağı var bence.

Saygılarımla

Not: Dün akşam 5-6 saat boyunca THS ile internet bağlantısında akasaklıklar oldu. Bu sebepten düzeltmek istediğim ilk mesajımı düzeltemedim. Birtakım eksikliklere rağmen olduğu gibi bırakmayı yeğliyorum şimdi.