Mesajı Okuyun
Old 28-04-2010, 19:09   #2
Gemici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan SOFTWARE
Vize talebi reddedilmiş ve ret gerekçesinde gidiş nedeni belirtilmemeiştir şeklinde bir açıklama yapılmıştır.

Sayın SOFTWARE,

alıntıladığım ifdadenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir tercüme hatası var.
Alman temsilcilikleri vize dilekçesini red ederken şu ifadeyi kullanıyor: 'Alman hukuk kurallarına ve milletlerarası uygulamaya bağlı olarak, red gerekçesi bildirmek zorunda olmadığımızı anlayışla karşılamanızı rica ederim'. Bunun anlamı temsilciliğin vize istemini hiçbir gerekçe göstermeden red etmesidir. Red kararının arkasında genel olarak vize isteyen kişinin Almanya'ya gelip orada kalacağı ve ülkesine geri dönmweyeceği veya dönmek istemeyeceği ve Almanya'ya yük olacağı klaygısı yatar.
Bu red cevabına karşı 'Remonstration' yolu var. Remostration yolu ile vize isteminin red edilmesinin neden yanlış olduğunu belirtmek ve amacın Almanya'da kalmak olmadığının belirtilmesi, ayrıca Türkiye'ye geri dönüşün neden kaçınılmaz olduğunun belirtilmesi gerekir. Temsilcilikten vize istemini red etmesinin gerekçesini bildirmesi istenilir.
Remonstration'un yapılacağı yer vize isteğini red eden temsilciliktir.
Remonstratıon'a menfi bir cevap gelirse dava açılacak mahkeme Berlindeki idare mahkemesidir. Temsilcilik remonstreation a verdiği cevapta bu mahkemenin adresini bildirir.

Saygılarımla

Ich bitte Sie um Verständnis dafür dass aufgrund der geltenden Rechtslage in der BRD und den internationalen Gepflogenheiten entsprechend diese Ablehnung nicht mit einer Begründung versehen wird.
§66 Absatz 2 des deutschen Ausländergesetzes lautet: