Mesajı Okuyun
Old 26-04-2010, 12:57   #2
Av.Anıl Göksel

 
Varsayılan

sayın meslektaşım;
öncelikle belirtmek gerekir ki alacaktan feragat işlemi bir çok meslektaşımızın başına dert açmış ve haklarında yasal işlem yapılmasına neden olmuştur. bu yüzden feragat işleminin mutlaka müvekkilin yazılı ifadesi ile ve mümkünse en az bir tanık önünde yapılması tavsiye edilmektedir.
sorunuza gelince , ağır ceza mahkemesinin gerekçesini bilmemekle birlikte ben de sizin gibi karara bir anlam veremedim. aklıma gelen tek gerekçe ise feragatin yetkili bir icra müdürü veyahut müdür yardımcısı önünde yapılmamış olması nedeni ile geçersiz sayılması , dolayısıyla da verilen taahhüdün borcun tamamını kapsamamasıdır. icra dairelerindeki çetin çalışma koşullarında bu tarz uyuşmazlıklara sık sık maruz kalmaktayız. yine de alacaklının (veya yetkili vekilin) alacaktan feragat etmesinin icra takibinde icra müdür veya yardımcısının izniyle ve huzurunda yapılmasına dönük bir kural olmadığını da biliyoruz.
bu durumda taahhüdü alırken olası bir işlem hatası yapılarak yanlış borç meblağına dair işlem yapılmamışsa , mahkemenin mahkumiyet kararını kaldırmasının usül ve yasaya aykırı olduğu görüşündeyim.
iyi çalışmalar dilerim.