Mesajı Okuyun
Old 13-04-2010, 23:16   #2
av.sebahattin

 
Varsayılan

Takibin kesinleştiği adreste alacaklı vekili haciz icra edebilir sayın meslektaşım. Bu halde İİK 97/a. maddesine göre mal borçlunun elinde addolunur.
Bu durumda haciz tutanağı müdüre ibraz edilince, müdür ya dosya üzerinden karar verir ya da karar verilmek üzere dosyayı resen icra tetkik merciine gönderir ve hakim haczin hangi maddeye göre yapılmış sayıldığına ve eşdeyişle ispat yükünün kime düştüğüne dair Değişik İş kararı verir. Bu değişik iş kararının veya müdürün kararının taraflara tebliğinden itibaren ispat yükü kendisine düşen taraf 7 GÜN için icra mahkemesinde istihkak davası açmalıdır. Aksi halde o takip dosyasına munhasır olarak mahcuzlarla ilgili istihkak iddiasından vazgeçmiş sayılır.
Sizin dosyanızda hakim, ispat yükünün borçlu, dolayısıyla alacaklı yararına olduğuna karar vererek ispat yükünü 3. kişiye verecektir. Bu halde 3.kişinin malların kendisine ait olduğunu her türlü delille ispat etme hakkı vardır. İcra mahkemelerindeki yargılama usulünün istisnası olarak TANIK dinletebilirsiniz. Fakat yüksek mahkeme, ispatın güçlü ve inandırıcı delillerle yapılması gerektiğini, mahcuzlara ait faturaların istihkakı ispata yetmeyeceğini içtihat etmektedir. İstihkak davanızda icra inkar tazminatı da isteyebileceğinizi ve harç ve vekaletlerin nisbi olarak belirlendiğini ve delil listenizi geniş tutmanın yararınıza olacağını hatırlatmak isterim.
( Pek uzun oldu sanırım. Kusura Bakmayın)
Saygılarımla.