Mesajı Okuyun
Old 13-04-2010, 16:06   #2
av.araf

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı
Eşinizin Türkiyede açmış olduğu boşanma davası eşinizin ikametgahının bulunduğu yer mahkemesinde ya da size ait gayrimenkulün bulunduğu yer mahkemesinde açılmış olabilir.
Artık dosyalarınıza internet üzerinden ulaşma imkanınız bulunmaktadır.Aşağıda size linkini verdiğim sayfadan gerekli adımları takip ederek TC Kimlik numaranızla ihtimaller dahilinde olan adliyelerin aile mahkemelerinde sorgulama yapabilir ve boşanma davasının açıldığı yer mahkemesini tespit edebilirsiniz.

Eşinizin beyanları doğrultusunda açılan davada size tebligat yapılmadan yargılamaya başlanmayacaktır.Ancak sizin de belirttiğiniz gibi Türkiyede her hangi bir resmi kuruma bildirdiğiniz adresiniz bulunmakta ise (tapu, trafik, nüfus müdürlüğü vb.) bu adreslere ilan yoluyla tebligat yapılabilir ve yokluğunuzda karar verilebilir.

Öncelikle yukardaki linkten açılmış bir boşanma davası olup olmadığını öğrenin, Yargılamaya katılmanız mümkün değilse Türkiyede görev yapan bir meslektaşımla bağlantı kurabilir ve konsolosluk marifeti ile vekalet verebilirsiniz.Bunun dışında mahkemeye göndermek istediğiniz belge, dilekçe, tanık vb işlemleriniz için Konsolosluktan yardım istemenizi tavsiye ederim. Aksi halde hak kaybına uğrama ihtimaliniz yüksektir.

https://vatandas.uyap.gov.tr/index.html