Mesajı Okuyun
Old 12-04-2010, 01:23   #3
av.sebahattin

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım yapılacak bir çok şey var. Yalnız istediğiniz tazminatın nedeni ne olacak. Tebligattaki sahteciliğe dayanırsanız, bu sahteciliği kimin yaptığını ispat edebilirseniz eğer (ki bu tebligat memuru ve azmettireni) o kişiden maddi manevi tazminat isteyebilirsiniz. Fakat müvekkilin annesinin kalp krızi geçirmesi ile usulsüz tebligat arasında illiyet var mıdır bu da başka bir tartışma konusu. Takip konusu yapılan belgeye, ya da alacaklıya bu adresi müvekkiliniz mi vermiştir. Gerçek bir borç var mıdır v.s.

Fakat tebligattaki sahtecilik açısından soruşturma açmanız, savcının bulacağı delillere göre yararlı olabilir. Fakat belirttiğim üzere illiyet bağı bence tartışmalıdır.

İcra Hukuku açısından;
Tebligat Kanunun 32. Maddesine göre ıttıla tarihinizi belirterek, eğer Örnek7 gönderilmişse, hem dosyaya itiraz edebilir hem de aynı 7 günlük süre içerisinde icra mahkemesinden tebligatın ve haciz işlemlerinin iptali için dava açabilirsiniz. Eğer örnek10 ödeme emri gönderilmişse, tüm itirazlarınızla ve tebligatın v.d. işlemlerin iptali için şikayet davası açabilirsiniz.
Saygılarımla.