Mesajı Okuyun
Old 11-04-2010, 12:40   #8
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan BURCUKK
babamın formalite icabı vekil tayin ettiği avukat ,icra dosyasına yatan 9.000 TL üzerinden 3.000 TL kesinti yapıldığına, babama 6.000 TL ödendiğine dair belgeyi imzalamıştır. babamın daha önceden de kendilerine yaptığı 3.500 TL'lik ödemeye ilişkin makbuzlar da mevcut. fakat vekil olunan avukat babam kendisini azledince babama karşı alacak davası açmış. alacağın tamamı 77.000 TL zaten

bir de şu sorum olacaktı, açtıkları alacak davasında telefon kayıtlarının getirilmesine , tanık dinletilmesine muvafakat etmediklerini söylemişlerdir. hakimin bu talebi kabul etmesi mümkün müdür?başka türlü ispatlamamız mümkün değil zira.

1-Saim Bey'in sormuş olduğu soruya yanıt vermemişsiniz. Babanızla avukat arasında vekalet sözleşmesi yapılmış mı? Yapıldıysa, avukatlık ücret oranı hangi miktarda tespit edilmiş.

2- Borçlu vekili ile babanızın vekili arasında mutlaka bir ilişki vardır. Örneğin sigortalı çalışıp, onun üzerinden işlem yürütebilir.Adres başka olsa bile aynı büroda ortak çalışabilirler. Bence bu gibi durumları araştırın.

3-Telefon kayıtlarının getirtilmesine karşı çıkılsa da mahkeme getirebilir. Kaldı ki, siz borçlu vekilinin telefon kayıtlarını getirteceksiniz. Babanızın vekili hangi gerekçe ile karşı çıkmaktadır? Öte yandan maddi bir vakıayı kanıtlamak için tanık dinletilebilir. Ancak ücret sözleşmesine ilişkin ve/veya ücret ödemelerine ilişkin(tanık dinleme sınırının üstünde olanlar için) tanık dinlenemez(muvafakat olmadığı için).