Mesajı Okuyun
Old 08-04-2010, 15:52   #5
Admin

 
Varsayılan

Bir sözleşmenin şartları ve bir süresi vardır. O süre boyunca herkes o sözleşmenin şartları ile bağlıdır, hiçkimse canı istediği zaman sözleşmeyi sona erdiremez.

Kira sözleşmenizi bir yıllık yapmışsınız, bu bir yıl boyunca sözleşme ile bağlısınız. 6570 sayılı yasanın 11. maddesi size kiracı olarak sözleşmenin sonunda bu sözleşmeyi dilerseniz 1 yıl boyunca uzatma hakkı veriyor. İşinize geliyorsa bu hakkı kullanırsınız ve o zaman 1 yıl daha sözleşme ile bağlı olursunuz, işinize gelmiyorsa madde şartlarına uygun olarak ihbarda bulunup, süre sonunda sözleşmenizi sonlandırırsınız.

Sizin işinize sözleşmenin 7 ay uzamış olmasının gelmesi, 7 ay sonra canınızın istediği gibi sözleşmeyi sonlandırabileceğiniz anlamına gelmiyor. Siz sözleşmeyi uzatmaya karar verseydiniz ve 7 ay sonra ev sahibi "ben şimdi vazgeçtim, yarın çık deseydi" yaptığı ne kadar uygunsuz olursa, sözleşmeyi uzattıktan 7 ay sonra "yarın ben çıkıyorum" derseniz sizin yaptığınız da o kadar uygunsuz ve ayrıca da hukuka aykırı olur. Böyle bir durumda iyiniyetten bahsetmek de kanaatimce mümkün değildir.

Kira sözleşmesinin kiracı tarafından süresinden önce haksız olarak fesh edildiği durumlarda neler olacağına ilişkin konular THS'de defalarca konuşuldu, forumda araştırırsanız sonuçları hakkında detaylı bilgi edineceğinize eminim.