Mesajı Okuyun
Old 07-04-2010, 09:16   #7
mehmetseyrek

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşlar,
Sayın Av.Engin'in görüşüne katılmıyorum.Şöyle ki:"Başlangıçta bir süreliğine kalmaya başlamış olmasına rağmen makul süreyi aşmış ve 2 yıldır çıkmayı reddetmektedir" demektedir.
Başlangıçta bir süreliğine ne demek? Hangi süreliğine? Bu süre ne zaman biter?Hangi süre makuldür? Hangi süre makul değildir?
Bunların hepsi yanıtlanması gereken sorulardır.İki yıldır çıkmayı reddettiğini nereden çıkardık.Benim yukarıda okumadığım bir bölüm mü var diye düşünüyorum.Atladığım bir bölüm varsa şimdiden özür.
Şimdi olayı değerlendirelim:Müvekkiliniz kendi evini kendi rızası ile (bedelsiz olarak) yararlanması için kardeşine vermiştir.
Önce şunu belirteyim ki burada 3091'in koşulları yoktur.Kaymakamlığa başvurmak için ilk koşul taşınmazın sahibinin rızası hilafına işgal edilmiş olması gerekir ki böyle bir durum yoktur.Çünkü evini kendi rızası ile kardeşine vermiştir.Sonradan rızasını geri çekmesi durumu değiştirmez.Bu nedenle bunu geçelim.Ecrimisil için ise daha önce bir ihtarname yoksa derhal bir ihtarname çekilmesi gerekir.Bu ihtarnamede taşınmazında oturmasına rızası olmadığını ve çevre rayiçlere göre şu kadar ecrimisil ödenmesini istediğini belirtmesi gerekir.(İşe yarar mı bilmiyorum ama burada tanık da dinlenebilir gibi geliyor.Yani "Ben şu tarihte şu kişilerin olduğu bir ortamda kardeşime artık evimden çık ve bu günden sonra çıkıncaya kadar da şu miktar kira ver dedim.Bunu da falanca ile filanca duydular.Tanıktırlar" derseniz, işe yarayabilir.
Buna bağlı olarak elatmanın önlenmesi davası açarak kardeşini konuttan çıkarabilir.İhtarnameden itibaren evin boşaltılmasına kadar geçecek süre içinde ise ecrimisil almaya hak kazanır.
Sevgiler ve saygılar.
Av. MEHMET SEYREK