Konu: boşanma
Mesajı Okuyun
Old 03-04-2010, 12:25   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

1)Ayrı yaşamakta haklı olduğunuzu kanıtlamanız halinde şu anda sadece nafaka davası açabilirsiniz.

2)Boşanmayı istiyor iseniz; siz bir boşanma davası açabilirsiniz. Bu davada boşanmaya neden olan olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu kanıtlayacaksınız. En yakın akrabalarınızın tanıklığından, doktor raporlarından, savcılık soruşturmalarından, mektup gibi her tür delilden yararlanabilirsiniz.

Boşanmayı istiyorsanız davayı sizin açmanız doğru olacaktır.

Bu davanın içinde maddi ve manevi tazminat olmak üzere iki tür tazminat da isteyebilirsiniz.

Önce tedbir sonrasında yoksululk nafakası olarak devamını talep edebilirsiniz.

Evlilik birliği içinde edinilmiş bir mal var ise bu mallarda tasfiyeye dayalı alacak hakkınız da bulunmaktadır. Bunun için de ayrı bir dava açılabilir,

Yine ziynet eşyalarınız için de dava açmanız, bunların aynen iadesini ya da değerleri toplamının faiziyle birlikte size ödenmesini isteyebilirsiniz. Kişisel ve çeyiz eşyalarınız için de aynı şekilde dava açılabilir.

3)Size karşı açılmış boşanma davasınDA BOŞANMAYI İSTEMİYORSANIZ, haksız açılan davanın reddedilmesini talep edebilir, iddia edilen hususların gerçeğe aykırı oludğunu, asıl eşinizin evlilik birliğinin kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmediğini iddia ve ispat edebilirsiniz.

Yine boşanmayı istemediğinizi ancak mahkeme boşanmaya karar verecekse, tedbir-yoksulluk nafakası ve maddi ve manevi tazminat taleplerinizin olduğunu da belirtebilirsiniz.

4) Tüm ihtimalleri bir avukatın doğrudan desteği ile değerlendiriniz. Maddi durumunuz avukatlık hizmeti almanıza engelse fakirliği kanıtlayarak, bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini talep ediniz.

Saygı ile,