Konu: evi terk
Mesajı Okuyun
Old 03-04-2010, 10:27   #2
üye8180

 
Varsayılan

Sayın konuk,

Konuttan ayrılmanıza gerek kalmadan, şiddet uygulayan eşinizi 4320 sayılı Ailenin Korunması Hakkında Kanun'dan yararlanarak evden uzaklaştırabilirsiniz. Ev zaten sizin üzerinize kayıtlı olup malik sizsiniz. En yakın aile mahkemesine müracaat ederek, eşinizden şiddet gördüğünüzü beyanla, hakkında koruma kararı verilmesini talep edebilirsiniz. Duruşmasız, dosya üzerinden acele olarak verilir. Harca masrafa tabi değildir. Üç aydan altı aya kadar süre için verilir. Şiddet veya şiddet tehlikesi devam ediyorsa tekrar istenebilir. Bu tedbir kararıyla, eşinizin konuttan uzaklaştırılmasını, müşterek konutun size tahsis edilmesini,eşinizin şiddet içeren söz ve eylemlerine derhal son vermesini, nafaka ödemesini ve aile mahkemesi tarafından takdir edilecek diğer tedbirleri sağlayabilirsiniz. Tedbir kararına uymayan eş hapisle yargılanacaktır.

Şiddet ortamından kurtulmak için evden ayrılma da seçenekler arasındadır. Şiddet ortamında kalmaya zorlanamazsınız. Boşanma davasını siz de açabilirsiniz. Boşanma davası açılmakla kendiniz ve çocuklar için tedbir nafakası talep edebilirsiniz.

Hak kayıplarına uğramamak için mutlaka doğrudan avukat yardımı alınız. Yoksulsanız bulunduğunuz yer baro adli yardım servisine başvurarak size ücretsiz avukat atanmasını talep etme hakkınız bulunmaktadır.