Mesajı Okuyun
Old 31-03-2010, 16:43   #1
miss_lawyer

 
Dikkat manevi tazminat davası

cevap verecek meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Sorum şu:
A ile B evlidir ve 2005 ocak ayında A adlı bayana karşı telefonla sarkıntılık yapılmıştır. Bu olayı eşi B , A nın kendisine söylemesi üzerine A dan öğrenmiştir. Bunun üzerine A ile B beraberce suç duyurusunda bulunurlar, kamu davası açılır ve hem A hem de B nin katılma talepleri kabul edilir. Dava sonuçlanır sarkıntılıkta buluna kişi para cezası alır dosya kesinleşir.bunun üzerine sadece B adlı kişi (yani A adlı bayanın eşi), sarkıntılıkta bununan sanık aleyhinde manevi tazminat davası açar.
soru1) kanaatimce burda 8 yıllık zaman aşımı var ve henüz manevi tazminat zaman aşımı dolmamış, bu konuda yanılıyor muyum?
soru2) karşı tarafın vekili olayın A ya karşı işlendiğini, bu sebeple B nin manevi zararının olmayacağını iddia etmekte, bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum. katılma talebine karar verilmesi ile kişi hukuk davası açma hakkını elde etmiş olmuyor mu ?
soru 3) A adlı bayan da sanık hakkında manevi tazminat davası açmak istiyor. nasıl bir yol izlemeliyim? iki dosyayı birleştirmem isabetli olur mu?
bu hususta yargıtay kararı olan meslektaşım varsa bana yardımcı olmasını diliyorum.