Mesajı Okuyun
Old 28-03-2010, 03:22   #12
Avukat Ali TÜRKER

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.sebahattin
Pardon sayın meslektaşlarım, sahte imza niteliğinde bir suç nerede var ben göremiyorum.

Değerli meslektaşım imza takliti meselesi konuyu açan manti isimli meslektaşımızın :

Alıntı:
Danışanın oğlu, 4 yıl önce çalışmakta olduğu işyerinde şirket adına banka işlemlerini yapmak üzere evvelce aldığı evrakı örnek tutup işyeri sahibinin imzasını taklit ederek mevduat hesabından bir miktar para çekiyor

cümlesi içinde geçiyor.

Alıntı:
İkincisi avukat "baba"nın yanına gitmediğine göre, baba avukatın yanına gitmiştir. Ne için gittiğini kendisine sormak gerek. açıkça söyleyeyim ben müvekkilin söylediği sözlere ve dosyaya bakarak meslektaşıma saldırmam.
Kıymetli meslektaşım, sorumsuz evladının meselesini takip eden baba da hata yapmış olabilir. Buna bir diyeceğim yok. Art niyetli de olabilir. Bilemiyoruz. Bunlar ayrı. Yukarıda da belirttim.
Değerli Meslektaşım mantis, isim vermeden ve dertleşmek başlığı ile konuyu açmış olduğundan bilinen ama genel bir eleştiri yapmış olduk. İğneyi kendimize batırdık. Bence bırakın biraz acısın. Canımız yansın.
Burada somut olarak bir isme saldırmamız da söz konusu değil Sebahattin bey. Bu kişinin kim olduğunu da bilmiyoruz. Lakin meslek ahlakına uygun davranmayan bir dolu kişinin de olduğunu işin içinde olarak görüp yaşıyoruz. Avukatlık mesleğinin itibarı nasıl yitirildi bunları bilmiyor muyuz. Az ya da çok kaybedilen yıpranan itibar eminim sizi de rahatsız ediyordur. Bunu iyi niyetle meslek icra eden hiç bir meslektaşımızın hak etmediği ortadadır. Yanlış konuşulacak ki doğrular bilinsin. Kötü niyete prim verilmesin. Bu mesleği dürüstçe yapan çok sayıda kişinin olduğu iyice bilinsin. Reeskont faizinin %76 olduğu zamanlarda kambiyo takibi yapıp % 250 faiz yazan meslektaşlar gördük. Sorduğumuzda gülerek geçiştirp cevap dahi veremediler. Saymaya gerek duymadığımız bir dolu sorumsuz insan var... Eminim siz de karşılaşıyorsunuz yanlışlarla. Ben zaten bilineni iyi niyetle ifade ettim. Kimseye ya da mesleğe zarar verme kastımız yok. Lütfen bu da yanlış değerlendirilmesin. Ama yanlış olanı konuşmamak, karşı durmamak, mesleğe zarar veriyor. Birileri para kazanacak diye mesleğe zarar veren, güveni yıkan davranışların eleştirilmemesi adalet ve hukuk adamlarına yakışmaz diye düşünüyorum.

Alıntı:
Bu meslek bana müvekkilin en son güvenilecek kişi olduğunu göstermiştir. Bir avukat ofisinde oturuken nasıl güven tesis ederek senet alabilir sayın meslektaşlarım yapmayın allah aşkına!


Değerli meslektaşım, mükerrer tahsilat yapanları da gördük, müvekkilden kırım yaparak senet satın alıp takibe koyup zengin olanlarıda gördük. Para satıp afedersiniz tefe işi ile uğraşanları da gördük.... Neler oluyor hayatta.

Saygıdeğer meslektaşım, kendisinin ya da meslektaşının hatasını konuşabilen bir meslek gurubu olmak kötü değildir. Alenen de olsa bence yerindedir. İsim vermeyelim, mesleği yıpratmayalım ama yanışlarımız da konuşup barolarımız nezdinde düzeltmeye çalışalım.

Biz işimizi düzgün ve sağlam yapalım ve kimseye değil bilgi ve işimize güvenelim derim. Gittiğim barolarda saygı görüyorum. Biz de dışarıdan gelen meslektaşlarımıza değer verip yardımcı oluyoruz. Bunlar olmalı. Mesleki dayanışmayı elden bırakmayalım. Bunlar güzel işler.
Hepimiz hata yapabiliriz. Ancak art niyet çok başka...

Avukatlık mesleğini onuru ile yapan, meslek ahlakına, yasalara, vicdana, insan haklarına saygı gösterip mesleğimizi en güzel biçimde temsil eden tüm meslektaşlarıma, selam, saygı ve minnetlerimi arz ediyorum. Aksini yapanlara pay veremiyorum. İçimden gelmiyor... Kıymetli meslektaşım Sebahattin bey, iyi niyetli yorumlarınız için size de teşekkür ederim.