Mesajı Okuyun
Old 25-03-2010, 19:21   #3
Nur Deniz

 
Varsayılan

Hukuk gelişir, değişir, genişler ve büyür.Zamana uyum gösterir.En azından öyle olmasını umut ediyorum.

Bu haberi haberlerde seyretmiştim.O zaman zekice gelen bu plan sonradan bana hukukun ne kadar da kişisel kullanıma açık olduğunu gösterdi.Savunmasız ve keyfi diye düşündüm.

Kendi kendine zarar veriyor ve koruyamıyor.

28 tl ile (En azından öyle söyleniyor.) hem istediği planı yürütüp hem de bunun karşılığında bir diğer insanı mağdur ediyor.

Her ne şekilde olursa olsun bu kişi evlenmek istemediği bir diğer kişiye ''Baskı altında olmadan evlenmek istiyor musunuz? '' sorusuna ''Evet!'' diyerek yanıt verdi.

Günümüzde her bilgiye anında ulaşıldığı söylenirken, T.C numaraları ile her yerde bu tür yaptığımız işlemler anında bilgisayar ortamına yüklenirken, arada geçen 3 saatin bu işlemin yapılmaması için yeterli bir süre olduğunu düşünülebilir.

Bu durumda nikahı feshedilen kadının bu şekilde mağdur edilmesini hem tazminattan hem de nafakadan olmasını adil bulmuyorum.

Çift nikah kıyıldı ise bu durumu araştırmak zorunda olmayan 2. nikahtaki kadının en azından işlem için bahsi geçen nikah dairesi ile ilgili suç duyurusunda bulunmasını ve sonuca göre ise tazminat istemesini mantıklı ve doğru bulurum.

Neredeyse alkışlanacak bir hareket olduğunu savunanlar çıkacaktır belki.Peki biz hangi devirde yaşıyoruz? Bu tür oyunlara girmeden ''Hayır!'' demeyi bile beceremeyen bir toplumda yaşamak doğrusu hiç ama hiç hoşuma gitmiyor.