Mesajı Okuyun
Old 24-03-2010, 12:23   #5
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

1-Eşinizin koruma kararı verildikten sonra elektrik doğalgaz vb.abonelikleri iptal etmesi hem koruma kararının bir ihlali hem de hak ve özgürlükleri engelleyen bir eylem olduğu için aynı zamanda şiddet olarak tanımlanmalıdır.

Bu durumu ; koruma kararı veren aile mahkemesine bildirdiğinizde karar ek karar verilerek aboneliklerin sizin adınıza yapılması için ilgili kurumlara mahkeme yazı yazmaya karar verebilir.Aağıdaki adreste bu konuda iyi uygulama örneği bulunmaktadır.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=42503

2-Eşinizin nafakayı ödemesi için yaptığınız icra takibi borçlu eşinize tebliğ edilmeden taraf teşkili sağlanmış sayılmayacağı için diğer işlemlere geöilmemektedir.BU nedenle bir an önce rebligata elverişli adresini temin etmeniz ve icra dairesine bildirmeniz gerekmektedir.Bu bildirimden sonra tebligatınızı APS vela Alo Post dedğimiz usule göre yapmanız duurmunda daha hızlı tebligat olabilecektir.

3-Koruma kararı ile verilen nafakanın şimdilik tebligat sebebi ile icra yolu ile tahsil edilememesi karşısında yine kararı veren aile mahkemesine yeniden başvurarak Medeni Kanun 198 gereği eşinizin borçlusu durumundaki Emekli Sandığına doğrudan yazı yazılmasını ve nafaka miktarı kadar kesintinin maaşından elınarak size ödenmesine karar verilmesini isteyebilirsiniz.

Alıntı:
İlgili dayanak düzenleme:

Borçlulara ait önlemler

MADDE 198.- Eşlerden biri, birliğin giderlerine katılma yükümlülüğünü yerine getirmezse, hakim onun borçlularına, ödemeyi tamamen veya kısmen diğer eşe yapmalarını emredebilir.