Mesajı Okuyun
Old 24-03-2010, 11:27   #11
umutlaw

 
Varsayılan

Ruh sağlığı ile ilgili her doktor rapor verebilir ancak ceza davasinda yasada da belirtildigi gibi uzman olunmas sarttir, yani raporu hazirlayacak olan kisilerin Psikiyatr psikolog olmamalari gerekir. Tibbin ana dallarindan her ogrenci fakulte doneminde temel egitimini alir ancak mezun olduktan sonra her kes ayri bir uzmanlik belgesi alir boyle olmaz ise bir aile hekimi goz ameliyatina kalkisirsa o zaman durum cok vahim olur! Yasa koyucu bu hususlari yasa metninde yer vermistir diye dusunmekteyim.

Genel Psikiyatri dalida GENEL olmasi bir seyi ifade etmez hukuk titizlik isteyen bir istir o zaman hepimiz hukuk fakultesinden mezunuz hadi bir davadada hakimlik isteyeleim canimiz istedi diye bir hakkimiz oldugunu zan etmiyorum.

Benim kanaatim cocuk ise mutlaka cocuk psikiyatrisi ile ilgilenen ve cocuk hal ve davranislariyla ilgili arastirmalar yapan veya daha dogrusu cocuk psikiyatri analiz uzmaninin bu hususta rapor vermesi gereki genel psikiyatrinin rapor vermesi titizlikten uzak bir durum.