Mesajı Okuyun
Old 24-03-2010, 03:09   #3
av.cevat

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım;
Öncelikle duyarlılığınızdan ötürü teşekürlerimi sunuyorum.Ben kesinleşmiş mahkeme hükmünü net yazmadığımı düşünerek hükmün ilgili bölümünü aynen aktarıyorum.
"Davalının boşanmadan sonra yeniden evlenmesi halinde şuan kooperatif hissesi olan dairenin tapusu alındığında müşterek çocuk G... ile diğer çocuğu A.. adına 1/2 oranında tapuya tescil ettirilmesine"şeklindedir.
Müvekkil 2003 'te yeniden evlenmiştir. Ve bu tarihten dava tarihine kadar gayrimenkulle ilgili hiçbir girişimde bulunmamıştır. Ancak velayeten davacı yeniden evlendiği ve ev kredisi kullandığı 2006 tarihinden itibaren bu hüküm doğrultusunda dava açmıştır.Açtığı 2 dava görevsizlik nedneiyle reddedilmiş 3. kez aile mahkemesinde görülen iş bu dava derdesttir.
Ben bu konuyla ilgili yargıtay içtihatı bulamadım. Ortada çocuğun edinilmiş veya miras-hibe yoluyla bir malı veya serbest malı söz konusu değil. Dava seyrine bakarsak hakimde işin içinden çıkmış değil.Bu duruşma da mahkemeye daha somut deliller sunmak istiyorum. Benzer bir içtihatı paylaşabilirseniz çok sevinirim.