Mesajı Okuyun
Old 23-03-2010, 00:52   #1
av.cevat

 
Varsayılan Boşanma Hükmündeki Vaat Çocuk Malı Sayılır mı?

Arkadaşlar konuyla ilgili acil fikirlerinize ihtiyacım var. İlgilenirseniz çok sevinirim.
Müvekkil boşanma ilamında " yeniden evlenmesi halinde sahibi olduğu dairenin tapusunu ölen eşinden olma kızı ve boşandığı eşle müşterek küçük kızı adına 1/2 oranında tescil ettireceğini " beyan etmiş, ancak eski eşin velayet hakkını kötüye kullanması ve çocuğunu kaçırması sonucu bunu ertelemiştir. 6 yıldır çocuğuyla görüşemediği (davalarla sabit)için velayet davası açmış ve dava derdsettir.Bunun üzerine şuan velayeti kendisinde bulunan eski eşi boşanma hükmüne dayanarak tapu iptal ve tescil davası açmıştır.Dava halen derdesttir ve biz şu sebeplerle itiraz ettik.
1. Davacı taraf da yeniden evlenmiş olup ,yüklü bir kredi borcu vardır.Eşi işsizdir.
2.Velayet davası üzerine bu davayı açmasının çocuğun mallarını kendi kişisel borçları için kullanmak olduğu,
3.Anılan daire davalının ölen eşinden kalan mirasla edinilmiştir.Tapu tescil edildiğinde kendi öz çocuğuyla paylı mülkiyet ilişkisi olacağından ve velayeten davacının kötü niyetli davranışlarından dolayı ortaklığın giderilmesi durumunda daire haraç-mezat satılacağından müvekkil buna karşı çıkmaktadır.
Sorum şu; Ben öncelikle derdest olan velayet davasının sonucunun beklenmesini talep ettim.(ki dosyaya sunduğumuz üzere velayet sahibi anne çocuğun adını değiştirmekte,soybağını gizlemekte,çocuğa verilen bilirkişi raporunda EYS 'ye maruz bırakıldığı belirtilmekte,babasının ulaşmasını engellemek için annenin 6 ay gibi kısa bir sürede 3 kez çocuğun okulunu değiştiridiği belgelenmiştir.)
Mahkeme hükmünde verilen beyanla anılan dairenin yarısını çocuk malı gibi mi algılamak gerekiyor bunda çelişkiye düştüm. Baba "yeniden evlendiğimde başıma bişey gelirse çocuklarım mağdur olmasın " düşüncesiyle böyle bir vaadte bulunmuştur.Konuyla ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.