Mesajı Okuyun
Old 18-03-2010, 20:55   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

sayın katılımcı,

1-Eşinizin açtığı boşanma davasında taraflar arasındaki geçimsizliğin ve evlilik birliğinin yürüyemeyeceğinin kanıtlanması gerekir. Tarafların aralarındaki geçimsizliğe ilişkin delillerini sunarak kimin kusurlu veya daha çok kusurlu olduğunu ispatlayacaklardır. Aksi halde davanın reddedilme olasılğı vardır.

2- Nişan ve düğünde takılan tüm takılar kadının şahsi malıdır ve ona bağışlanmış kabul edilir.

3- Dava sırasındaki nafakalar ileride arttırılmak veya azaltılmak üzere verilirler, aynen de kalabilirler. Ancak siz 500,00.-TL.talep etmişsiniz ve bunun tamamına hakim karar vermiş. Hakim son kararında, nafakanın nihai durumu ile ilgili olarak artırma yönünde hüküm kuramayacaktır. Siz daha sonra bu nafakanın arttırılması için yine dava açabilirsiniz.

4- Eşinizin takıların bozdurulduğunu söylemesi yararınıza değerlendirilebilir. Siz ziyent eşyalarınızla ilgili bir dava açtınız mı?

Öncelikle ziynet eşyalarınızın adet, cins ve değerlerini bildirip bunun toplam harcını ödeyip, eşyalarınızın aynen iadelerini mümkün görülmez ise bedellelerinin tarafınıza faizi ile birlikte ödenmesini dava etmeniz gerekir.

5- Davalarınızı avukat ile takip etmeniz halinde hak kaybına uğramazsınız. Dava dosyanızı incelemeden bir değerlendirme yapamayız.

6-Velayetle ilgili olarak, önemli olan çocuğun yüksek menfaatidir. Sizin çalışıyor olmanız tek başına velayeti babaya verecek bir olgu değildir. Çocuğunuzun çalıştığınız yerin kreşinde bulunması da ayrıca bir şanstır. Çocuğun zarar göreceği bir ortam veya olasılık yok ise, anne ile en fazla zaman geçireceği şekilde velayetin tevdiinde yarar vardır.

Siz de velayet için tanıklarınızı ve delillerinizi mahkemeye sunabilirsiniz. Çocuk dinlenilebilecek yaşta ise, dinlenilmesi de talep edilebilir. Uzman bir pedagogdan rapor ve görüş alınması da istenebilir.

** Boşanma davanızın içinde halen maddi ve manevi tazimnat talep edebilirsiniz. Ziynet eşyaları ise yukarıda belirttiğim gibi ayrı bir harçla dava açmanızı gerektirir.

Hukuki yardım almanız yararınızadır.

Saygılarımızla,