Mesajı Okuyun
Old 18-03-2010, 12:35   #1
Konuk

 
Varsayılan Boşanma davasında

İyi günler;

Boşanma aşamasındayız, evden ayrıldım; boşanmayla ilgili bazı temel sorularım var, kısaca yanıt alabilirsem sevinirim.

1- Boşanma davasını eşim açtı, ben de boşanmak istediğimi söyledim. Bu durumda davanın red edilme ihtimali var mıdır?
2-Evliliğimiz başlangıcında nikahta ve nişanda eşime ve bana takılan takılara eşimin ailesi el koymuştu.Bu takıların hepsi mi benim olacak yoksa sadece bana takılanlar mı? Bu fark eder mi?
3-Ben eşimden nafaka istemedim, sadece dört yaşındaki oğlumuz için 500 tl iştirak nafakası istedim; 500tl olarak bağlandı; boşanma davası bittiğinde bu miktar değişir mi?
4-Eşim mahkemede takıların tümünü evin ihtiyaçları için harcandığını söyledi; ancak evdeki tüm aletler,eşyalar nikah tarihinden önce alınmıştı, bunların faturasını dosyaya ekledim; takıların benden habersiz bozdurulması Yargıtay kararına uygun mudur?
5-Asgari ücretle çalışıyorum, maddi durumum kötü olduğu için avukatlık yardımı için başvurdum ama uygun bulunmadım; avukatım yok, şimdiye kadar üç celse geçti; kendi savunmamı kendim yaptım hak kaybım çok olur mu?
6-Oğlumun velayeti bende; ben çalışırken oğlum iş yerimin kreşinde kalıyor; mahkemede eşimin avukatı çocuğumla ilgilenilmediğini iddia etti; bir devlet kurumunun kreşinde gündüz sekiz saat geçirmesi; benim aleyhime, oğlumun zararına gözüken bir durum mudur?
Sağolun.