Mesajı Okuyun
Old 06-11-2006, 15:50   #77
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Türkay Asma’nın Röportajından alıntıdır:

İDAM ÇÖZÜM DEĞİL

Ee çünkü halkın aklına gelen tek çözüm “İdam edilsinler” demek oluyor. Ya da “Bir elimize geçirsek de linç etsek” diyorlar?

Oysa bunlar hiç çözüm değil. Hatta şiddet toplumunu yaygınlaştırıcı istekler. Şiddet arttıkça da olan yine bu çocuklara oluyor. Bizlerin uygar toplum olma idealinden asla şaşmamamız gerekiyor.

Ama insanlardaki adalet isteği bambaşka bir yönde; aslında pek çoğumuz “Hiç değilse cezaevinde onlara aynısını yaparlar” fikrinde huzur arar hale gelmedik mi?

Ki olacaktır da.. Cezaevlerinde çok daha fecisini yapıyorlar. Ama hapse koyalım, orada öldürelim ve yok edelim. Peki bitiyor mu? Ben size asıl korkunç olanı söyleyeyim: Öğretmenler çok fazla yapıyor bunu. Kurduğumuz merkezde ve takip ettiğimiz vakalarda biz çok yaşadık. Peki ne yapacaksınız; herkesi mi yok edeceksiniz?

Yalnız öğretmenlik eğitimi almış bir kişinin sokaktaki bir serseriden daha tehlikeli olması tam bir yıkım?

Zaten çocuklara taciz olaylarının sokak serserilerinden gelme olasılığı binde bir kadar azdır. Asıl büyük sorun, aile içinde, okulda, çocuğun güvendiği kişilerden gelen cinsel saldırılardır. Dünya bunun hızla üzerine gidiyor. Ama biz hep halının altına atıyoruz.

Mesela NNB vakasındaki zanlılar mahkum olurlarsa sizce ne kadar ceza alır?

Normalde 20 yılın üzerinde ceza almaları gerek, ama tabii düzgün bir yargılama yapılırsa. Birkaç yıl önce bir dava vardı. Kendi kızına sürekli cinsel tacizde bulunan bir baba mahkemeden ceza aldı ama Yargıtay bozdu. Hakim ısrar edince dava Yargıtay Genel Kurulu’na gitti. Ve biliyor musunuz; Kurul’daki 25 kişiden 24’ü, “Hayır, kızın rızası var” diyebildi. Bunu diyebilmek için biraz utanmak lazım.

http://www2.vatanim.com.tr/root.vata...id =4&wid=117