Mesajı Okuyun
Old 17-03-2010, 14:32   #2
av.araf

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı
Nafakaların tahsili için icra takibi başlatabilirsiniz.Boşanma davasında bildirdiği son adresine tebligat çıkartabilir ve bu adrese tebligat yapılamaması halinde adreslerinin icra müdürlüğü kanalıyla araştırılmasını talep edebilirsiniz.Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine geçtiğimizden eşinizin kimlik numarası ile bilinen bütün adresleri icra dosyasının elektronik ortamında görülecektir.Sonrasında bu adreslere ilan yoluyla tebligat yapıp takibinizi kesinleştirebilirsiniz.Nafakayı tahsil zorunluluğu çeksenizde nafakaların ödenmemesi sebebiyle disiplin hapsi ile cezalandırılmasını talep etme hakkınız doğacaktır.

Eşinizin nafakaları ödediğini iddia etmesi halinde bunu ispatla yükümlüdür.Elden ödeme yaptığını iddia etmesi halinde bunu yazılı bir makbuz ile ispat etmelidir.
Banka hesabına yatırması halinde banka dekontları ile ya da adınıza başka yolla bir havale gerçekleştirmişse bunların dekontları ile ispat etmelidir aksi halde soyut iddiadan ibaret olan bu iddialar ve talepleri dikkate alınmaz.

Mahkeme çocuğun velayetini size bırakırken onun bütün menfaatlerini gözetmiştir.Bu durumda eşinizin velayeti sizden alabilmesi için sizin velayet hakkını kötüye kullanmanız ya da çocuğunuzun gelişimini olumsuz yönde etkileyecek ciddi tutum ve davranışlarda bulunmanız ve karşı yanın bunu ispat etmesi gerekir.Yapacağınız yeni evlilik tek başına velayetin sizden alınması için yeterli sebep değildir.

Yeniden evlenebilmeniz için şu durumda hukuki hiçbir engel bulunmamaktadır.Boşanan eşlerin yeniden evlilik yapabilmeleri için 3 yıl geçmesi gerekeceği şeklinde bir kanun hükmü bulunmamaktadır.Yanlış bir bilgidir.

Hak kaybına uğramamak için bir avukattan doğrudan destek alınız.Ekonomik durumunuz uygun değilse bulunduğunuz yer barosuna başvurarak tarafınıza ücretsiz bir avukat atanmasını talep edebilirsiniz.